La Liga

Xavi prozvao Real i sudije: Nismo glupi, svi vide šta se dešava

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.02.2024 10:14
Xavi Hernandez FC Barcelona
Xavi Hernandez

Barcelonin trener Xavi Hernandez ponovno je žestoko napao suce i obrušio se na najveće rivala Real Madrid.

Nakon što je prije desetak dana komentarisao Realov preokret od 0:2 do 3:2 protiv najslabije ekipe lige Almerije, sad je ponovno govorio o onom što ga smeta.

"Ha, vidio sam sve što je bilo tamo. Potpisujem riječi Almerijinog trener Gaizke Garitana. Ako kažem što mislim i što je bilo, kaznit će me, ali cijeli svijet je to vidio. Već sam nakon utakmice kod Getafea rekao da se u ovoj ligi događaju stvari koje nisu normalne", rekao je Xavi komentirajući tu utakmicu i dodao:

"Mi ih ne možemo kontrolisati ni utjecati na njih, ali svi ih vide. Sjećam se penala u Getafeu, Joaovog gola kod Granade... i o tome se ne govori. Da se to nije dogodilo, imali bismo šest bodova više. To nisu opravdanja nego činjenice. Uz takve sudijske odluke bit će jako teško odbraniti naslov."

Barca danas od 18:30 igra utakmicu protiv Alavesa (Arena 3 Premium). Xavi je u najavi meča na konferenciji za medije ponovno isticao što ga smeta. Među ostalim to je insistiranje Realove televizije na svakoj dvojbenoj sudijskoj odluci, čime se, sigurni su u Barceloni, vrši pritisak na sudijsku organizaciju.

"Već sam rekao da ne bih volio da se toliko dotiču sudaca, što rade svake sedmice. Ja nisam predsjednik Španskog nogometnog saveza ili La Lige. Iznenađuje me da im se to dozvoljava. To u potpunosti mijenja takmičenje i to iz sedmice u sedmicu. Naglašavaju to maksimalno, i slijepac bi mogao vidjeti to što rade. Diego Simeone je neki dan rekao kako misle da smo mi svi glupi, zar ne? Nismo glupi, svi vide šta se dešava", rekao je Xavi.