La Liga

Ancelotti: Neću se spuštati na nivo Barcelone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2024 12:40
Carlo Ancelotti Real Madrid
Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti bio je nakon gradskog derbija Reala i Atletica (1:1) ljut na sudije, a onda ga je novinarsko pitanje razbjesnilo.

I to pitanje o Barceloni.

"Profesionalac sam i zato se neću spuštati na njihov nivo te tako pokazati nepoštovanje prema španskom nogometu. Ne pitajte me za to više, ne želim se spuštati na tu razinu jer na njoj nema profesionalizma", rekao je Ancelotti.

No, novinar je insistirao te je pitao Ancelottija da barem prokomentira Laportinu izjavu da Real koristi slučaj Negreira kako bi naštetio Barceloni.

"Ponavljam, ne želim se spuštati na njihov nivo. To je sve što imam reći na tu temu!", podvukao je Realov trener. 

Naime, dan ranije je Barcelonin trener Xavi opet žestoko napao arbitrei obrušio se na najvećeg rivala Real Madrid nakon što je prije desetak dana komentirao Realov preokret od 0:2 do 3:2 protiv najslabije ekipe lige Almerije.

"Ha, vidio sam sve što je bilo tamo. Potpisujem riječi Almerijinog trenera Gaizke Garitana. Ako kažem što mislim i što je bilo, kaznit će me, ali cijeli svijet je to vidio. Već sam nakon utakmice kod Getafea rekao da se u ovoj ligi događaju stvari koje nisu normalne", rekao je Xavi komentirajući tu utakmicu i dodao:

"Mi ih ne možemo kontrolirati ni utjecati na njih, ali svi ih vide. Sjećam se penala u Getafeu, Joaovog gola kod Granade... i o tome se ne govori. Da se to nije dogodilo, imali bismo šest bodova više. To nisu opravdanja, nego činjenice. Uz takve sudijske odluke bit će jako teško odbraniti naslov."

Xavi je prije Realove zadnje utakmice istaknuo kako mu smeta insistiranje Realove televizije na svakoj dvojbenoj sudijskoj odluci, čime se, sigurni su u Barceloni, vrši pritisak na sudijsku organizaciju.