Vijesti

Mečevi 32. kola u istom terminu: Nastavak borbe za opstanak i Evropu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2023 10:11
Mečevi 32. kola u istom terminu: Nastavak borbe za opstanak i Evropu HŠK Zrinjski

32. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se ove nedjelje. Sve utakmice počinju u istom terminu od 17 sati.

U Čitluku će Zrinjski dočekati Leotar i nakon te utakmice bit će upriličena dodjela pehara novom-starom prvaku Bosne i Hercegovine. Zrinjski rasterećeno ulazi u ovu utakmicu, a da li će im slavlje pokvariti ekipa iz Trebinja koja traži bodove spasa, ostaje da vidimo. Meč je u direktnom prenosu na Arena Sport 3.

Borac će na svom terenu dočekati ekipu Slobode. Banjalučanima je potreban još jedan bod kako bi i matematički osigurali drugo mjesto, dok Sloboda traži bodove spasa. Meč Borac - Sloboda je u direktnom prenosu na Arena Sport 2.

U Mostaru će na stadionu Rođeni, svoj duel odigrati Velež i Sarajevo. Bordo tim se nalazi u dobroj situaciji da osigura Evropu i u slučaju pobjede, to bi i uspjeli kolo prije kraja šampionata. Sa druge strane, Veležu je potrebna pobjeda da bi nastavio ka Evropi, ali Rođeni moraju pratiti i ostale rezultate jer su u situaciji da ne zavise sami od sebe. 

Željezničar će na stadionu Grbavica dočekati Posušje u utakmici koja će prije svega biti u znaku Samira Bekrića koji se oprašta od aktivnog igranja fudbala. Plavi traže pobjedu sa ciljem da zadrže poziciju koja donosi Evropu, dok će Posušje također tražiti svoju šansu da dođe do bodova, ali u borbi za opstanak. Meč sa Grbavice je u direktnom prenosu na Arena Sport 1.

Široki Brijeg nakon poraza u prošlom kolu trenutno je tim sa možda i najmanje šansi u borbi za Evropu. Ovog vikenda na Pecari gostuje ekipa Sloge Meridian i sve osim pobjede Širokog Brijega bi bilo iznenađenje. Meč sa Pecare je jedini u ovom kolu bez direktnog prenosa.

Borba za opstanak ovog vikenda rezervisana je za Konjic i duel Igman - Tuzla City. Igman će u slučaju pobjede sasvim sigurno izboriti opstanak, a Tuzlake će gurnuti korak bliže m:tel Prvoj ligi Federacije. Tuzla City je trenutno na 11. mjestu i ukoliko žele opstati, moraju slaviti protiv Igmana, a zatim i u posljednjem kolu ostvariti dobar rezultat protiv Zrinjskog.