Ostale lige

Hat-trick Vidića: Sloga ubjedljiva protiv Igmana u Modriči

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.11.2023 14:45
Hat-trick Vidića: Sloga ubjedljiva protiv Igmana u Modriči FK Sloga Meridian

Nogometaši dobojske Sloge Meridian u Modriči su deklasirali Igman rezultatom 4:1 u prvom meču 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a nakon ove utakmice domaći šampionat ima i novog najboljeg strijelca. U pitanju je Dejan Vidić.

Mirno je bilo u uvodnim minutama utakmice, a prva je prijetila Sloga preko Tonija Jovića, ali nije bilo problema za golmana Igmana Aldina Ćemana.

Inicijativu su Dobojlije golom za vodstvo naplatile u 19. minuti kada gorostas Vidić pogađa za 1:0. Nakon toga je Igman imao nekoliko opasnih napada, ali nije bilo promjene rezultata do odlaska na odmor, javlja klix.ba.

Bolje je Sloga ušla u drugo poluvrijeme i u 47. minuti Vidić novim pogotkom duplira prednost Dobojlija (2:0), a sjajni srbijanski napadač visok 197 centimetara je hat-trick kompletirao u 55. minuti kada pogađa za velikih 3:0.

Igralo se nakon toga uglavnom na polovini domaćina, a do počasnog gola ekipa Edisa Mulalića preko Petra Boje u 76. minuti.

Samo dvije minute poslije Jović je povisio na 4:1, što se ispostavilo i konačnim rezultatom.

Podsjećamo, Sloga je danas bila domaćin na stadionu Dr. Milan Jelić u Modriči, što joj je zamjenski teren dok traje rekonstrukcija travnjaka na stadionu Luke u Doboju.

Vidić je s današnjim hat-trickom postao prvi napadač u Premijer ligi BiH koji je ove sezone stigao do dvocifrenog broja golova (10) te je na vrhu liste strijelaca preskočio Nermina Haskića iz Veleža, koji ima gol manje.

Sloga je sada već na petoj poziciji s 21 bodom, dok je Igman deveti sa šest bodova manje (15). U narednom kolu Sloga dočekuje Zvijezdu 09, dok Igman čeka težak meč s Borcem u Konjicu.

Sastavi:

 

SLOGA: Trako, Nikolić, Omić, Redžić, Baranov (Šipovac), Karać (Dujaković N.), Dujaković (Batar), Kvesić, Grabež, Jović (Perković), Vidić (Mrzić).

IGMAN: Ćeman, Bešagić (Oremuš), Bodul, Čubrilo, Bojo, Đorić (Pirić), Mešić (Hebibović), Dupovac, Denković (Džumhur), Buturović, Ramić (Janketić).

Rezultat i strijelci:

Sloga - Igman 4:1 (Vidić 19', 47', 54', Jović 78' / Bojo 78')

Tabela:

 

Standings provided by Sofascore