Ostale lige

Klafurić: Nadam se da ćemo ispraviti greške i očekujem pozitivan ishod

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.11.2023 15:10
Klafurić: Nadam se da ćemo ispraviti greške i očekujem pozitivan ishod facebook/FK Velež

U ponedjeljak će se, od 18:00, na Stadionu Rođeni u Mostaru odigrati novi mostarski derbi između ekipa Veleža i Zrinjskog.

Fudbalski klub Velež je tim povodom održao konferenciju za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba, Dean Klafurić, i dva prvotimca – Denis Zvonić i Ante Oreč.

“Očekivanja su da nastavimo igrati kao na dosadašnjim utakmicama otkako sam trener Veleža. Imamo prepoznatljivi stil i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, što je cilj na svakoj utakmici. Period od prošlog gradskog derbija je kratak. Oni imaju dvije odigrane utakmice više. Mi se nadamo da ćemo ispraviti greške, tome težimo, a ako uspijemo to će biti zalog da se nadamo pozitivnom rezultatu”, rekao je Klafurić.

Svoju riječ dobio je i kapiten Denis Zvonić.

“Što se tiče derbija, čeka nas zahtjevna i teška utakmica. Što se toga tiče, pripremili smo se i neke stvari već analizirali i šta trebamo popraviti u ovoj utakmici. Stvari koje trebamo raditi sa šefom popravit ćemo i nadati se pozitivnom rezultatu”, rekao je Zvonić.

Ante Oreč gradski derbi dočekuje u odličnoj formi.

“Ostao je gorak okus iz prošlog derbija. Respektujemo protivnika, vjerujući u naš kvalitet. Nadam se da ćemo na našem stadionu, pred našim navijačima ostvariti pobjedu”, rekao je Oreč.