Ostale lige

Brazilac Cafu naslijedio Fazlinovića na klupi Mostar SG Staklorada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.11.2023 09:28
Brazilac Cafu naslijedio Fazlinovića na klupi Mostar SG Staklorada Futsal Focus

Brazilski trener Alexandre De Souza, u italijanskom futsalu poznat pod nadimkom Cafu, novi je trener Futsal kluba Mostar Stari Grad Staklorad.

Mostarski klub odlučio se na dovođenje novog trenera nakon dvije godine i brazilski stručnjak na klupi je zamijenio Mirsada Fazlinovića.

Kako kažu iz Mostar Starog Grada Staklorada, dolazak brazilskog stručnjaka je početak novog projekta najuspješnijeg futsal kluba u našoj zemlji.

Smatraju da će to sigurno pozitivno utjecati na razvoj ovog sporta u Bosni i Hercegovini.

''Novi trener sutra stiže u Mostar i već u utorak imat će debi protiv Slobode'', istaknuli su iz Mostar SG-a.

Alexandre De Souza je trener bogatog iskustva, koji je karijeru gradio uglavnom po Italiji, kao samostalni trener i kao dio stručnih štabova.

Najveći uspjeh mu je osvajanje italijanske Serije A s Astijem u sezoni 2015/2016.

Radio je i izvan granica Italije, vodio je libanski Bank of Beirut. Posljednji angažman imao je u italijanskom Sala Consilini koji je vodio u sezoni 2020/2021.

Od tada je napravio pauzu kao trener, saopćio je Futsal klub Mostar SG.

''Veoma sam zadovoljan novim angažmanom. Uvjeren sam da mogu napraviti dobar posao zajedno sa svojim osobljem i uz aktivnu saradnju igrača sigurno možemo postići ciljeve koje je klub postavio. Znam da je Mostar SG važan tim za bh. futsal. Zbog toga ću se truditi da dam sve od sebe za dobro ovog kluba. Zahvaljujem svim ljudima koji su radili da dođem u ovoj klub'', izjavio Alexandre De Souza.