Ostale lige

Čelnici Fenerbahcea razmišljaju o istupanju iz Superlige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 08:43
Nemile scene u Trabzonu Profimedia
Nemile scene u Trabzonu

Turski nogometni velikan Fenerbahce objavio je u ponedjeljak kako razmišlja čak i o istupanju iz domaće Superlige nakon što su njegovi igrači fizički napadnuti nakon nedjeljne 2:3 pobjede na gostovanju kod Trabzonspora.

Iz Fenerbahcea su objavili kako će 2. aprila održati vanredni sastanak skupštine kluba na kojoj će se raspravljati o daljnjim akcijama nakon događaja u Trabzonu, a nije isključeno niti povlačenje prve ekipe iz lige.

"Glasno vičemo o klađenju, namještanju utakmica, nelojalnoj konkurenciji i sudijama. Vidite tačku do koje su stvari došle. Sada ćemo sami prerezati naše veze. Ako treba, otići ćemo u nižu ligu. Kada donesete ovu odluku, nema nazad. Jer radije ćemo umrijeti jednog dana nego svaki dan ovo trpiti, ali moramo spasiti svoju budućnost. Igrat ćemo godinu dana u nižem rangu, ali svi će doći sebi i to je dosta. To je doslovno dovoljno", poručio je predsjednik Fenerbahcea Ali Koc.

Nakon 30 kola Fenerbahce je drugi na tabeli sa 79 bodova, dva manje od vodećeg Galatasaraya, odnosno 30 više od trećeg Trabzonspora.

Zbog incidenta na kraju utakmice u Trabzonu u ponedjeljak je uhapšeno 12 osoba, a te događaje osudio je i predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino.