Ostale lige

Real Madrid kreće u lov na najveću zvijezdu Bayera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 09:30
Florian Wirtz Bayer Leverkusen
Florian Wirtz

Florian Wirtz (20) je najveća zvijezda Bayer Leverkusena s kojim Xabi Alonso ove sezone postiže nevjerovatne rezultate. I dalje su neporaženi u svim takmičenjima, a već je i potpuno jasno da su uspjeli prekinuti dominaciju Bayerna u Njemačkoj te da će na kraju sezone slaviti naslov prvaka.

Mladi napadač Leverkusena i njemačke reprezentacije privukao je pažnju brojnih evropskih velikana te je tako dosad objavljeno da su za njega zainteresovani ili da su čak već poslali i upit, Liverpool, Manchester City i Bayern, a španski Fichajes piše da je Real Madrid ispred svih u toj utrci. Florentino Perez je oduševljen Wirtzom i ima plan dovesti ga u ljeto 2025. godine.

"Real sprema XXL ponudu za Floriana Wirtza u 2025. godini", stoji u naslovu na pomenutom portalu, a isto navodi i Defensa Central, medij specijaliziran za praćenje događanja u Madridu.

"Cijena bi mogla odletjeti do vrtoglavih 100 miliona eura, a Real je odlučio svoju mrežu baciti prema Wirtzu jer mu je Jamal Musiala iz Bayerna nedohvatljiv", navodi Fichajes.

Ove sezone Wirtz ima impresivan učinak od 11 postignutih i 17 namještenih pogodaka u 37 odigranih susreta u svim takmičenjima.