Premier League

Chelsea deklasirao Everton, Cole Palmer ispisuje historiju u dresu Plavaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2024 23:00
Cole Palmer Chelsea FC
Cole Palmer

Chelsea i Everton na Stamford Bridgeu odigrali su meč 33. kola engleske Premier lige. Plavci su deklasirali Karamele sa 6:0.

Prvo poluvrijeme u potpunosti obilježio je Cole Palmer, koji je postigao tri gola, a njegov hat-trick je najbrži za jednog igrača Chelseaja u Premiershipu otkako ovaj klub postoji.

Prvo je u 13. minuti Palmer prošao kroz odbranu nakon sjajnog pasa i preciznim šutem savladao golmana, da bi potom u 18. minuti odbijenu loptu poslao glavom u mrežu Evertona za prednost od 2:0.

Palmer je hat-trick kompletirao već u 29. minuti, kada je iskoristio grešku golmana Evertona i sa velike udaljenosti poslao loptu u nebranjen gol.

To je drugi hat-trick Palmera na posljednje tri utakmice, na sedam vezanih mečeva na Stamford Bridgeu je tresao mrežu protivnika, a i to je uspio prvi u historiji ovog kluba.

U 44. minuti već je bio kraj za gostujući tim kada je za 4:0 gol postigao Nicolas Jackson.

U drugom poluvremenu Londonski tim je nastavio da puni mrežu gostiju. Prvo je u 64. minuti Cole Palmer sa bijele tačke postigao četvrti pogodak na meču. To je njegov deveti pogodak sa bijele tačke ove sezone i do sada nije imao ni jedan promašeni jedanesterac.

Ovim golom Palmer je došao na vrh liste najboljih strijelaca u engleskom prvenstvu, a lidersku poziciju dijeli sa Erlingom Haalandom. Obojica su postigli po 20 golova ove sezone.

Palmer je ispračen ovacijama navijača kada je igru napustio u 80. minuti jer ga je zamjenio Cesare Casadei, a u samoj završnici meča, odnosno u 90. minuti Alfie Gilchrist je postigao pogodak za konačnih 6:0. Ovo je najveća pobjeda Londonskog tima ove sezone.

Premiership, 33. kolo:

Subota, 13. april: 

Newcastle - Tottenham 4:0

Brentford - Sheffield United 2:0

Burnley - Brighton 1:1

Manchester City - Luton 5:1

Nottingham Forest - Wolverhampton 2:2

Bournemouth - Manchester United 2:2

Nedjelja, 14. april:

Liverpool - Crystal Palace 0:1

West Ham - Fulham 0:2

Arsenal - Aston Villa 0:2

Ponedjeljak, 15. april:

Chelsea - Everton 6:0

 

Standings provided by Sofascore