Premier League

Danas se igra posljednje kolo Prve lige FBiH i RS

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 10:34
Danas se igra posljednje kolo Prve lige FBiH i RS sport1.ba

Danas je na rasporedu posljednje kolo m:tel Prve lige Federacije i Prve lige Republike Srpske.

GOŠK Gabela je već odavno osigurao naslov i povratak u Premijer ligu naše zemlje, a danas će sezonu okončati u Kaknju protiv Rudara. Tim iz Gabele ima 15 bodova više od Stupčanice koja je na drugom mjestu, bez obzira na seriju neriješenih rezultata u posljednje vrijeme. GOŠK će tako nakon 4 godine ponovo igrati Premijer ligu. Meč iz Kaknja je u direktnom prenosu na Arena Sport 1 od 17:30.

Za sutra je planiran samo jedan meč, i to duel Stupčanice i Radničkog iz Lukavca. Oba tima su prošle sezone izborila nastup u Prvoj ligi, ali Radnički se ponovo vraća u niži rang nakon samo jedne sezone, dok Stupčanica može svoju prvu i historijsku sezonu završiti na drugom mjestu. Meč Stupčanica - Radnički na programu je u nedjelju od 17:30 uz direktan prenos na Areni Sport 1.

Krupa je suvereno osvojila titulu u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske još jednu godinu za redom, ali ponovo je aktuelno pitanje da li će ovaj tim naredne sezone igrati Premijer ligu. Slična stvar desila se prošle sezone, a tada je Krupa odustala od takmičenja. Ukoliko ovaj put ne dobiju licencu za nastup u Premijer ligi, Krupa je suočena i sa određenim sankcijama, a kakve će kazne biti u pitanju, ostaje da vidimo. Proteklih dana i mladi trener Vladimir Ilić napustio je ovaj tim, a prema nekim najavama Slobodan Starčević preuzet će ekipu.