Reprezentacije

Mlada reprezentacija BiH danas protiv Slovenije otvara kvalifikacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.09.2023 08:43
Mlada reprezentacija BiH danas protiv Slovenije otvara kvalifikacije NSBiH

Mlada (U-21) nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo utakmicom protiv Slovenije.

Selektor mlade reprezentacije Igor Janković uoči duela na Grbavici ističe:

"Igrači su svjesni težine utakmice i važnosti dobrog otvaranja kvalifikacija. U ovom periodu iza nas, iako je bio kratak, uspjeli smo da odradimo dosta stvari i taktički približimo igračima kako želimo da igramo sutra. Prezentovali smo momcima kroz video analize dobre i lošije strane selekcije Slovenije. Očekujemo kvalitetnu utakmicu, veliku borbu i da otvorimo kvalifikacije na najbolji način. Vjerujem u ovaj tim i smatram da možemo doći do tri boda", govori Janković.

Optimističan je i mladi bh. reprezentativac Admir Bristrić.

"Radili smo veoma dobro na ovim pripremama. Fokusirani smo na meč sa Slovenijom i idemo da otvorimo kvalifikacije pobjedom. Stručni štab nam je odlično kroz analize predstavio protivnika, tako da znamo šta možemo da očekujemo. U odnosu na prošlogodišnji prijateljski meč koji smo odigrali s njima i pobijedili, nisu previše mijenjali sastav. Smatram da smo bolji tim i da ćemo to sutra pokazati na terenu", kaže Bistrić.

S njim se slaže i mladi napadač Aleksandar Kahvić.

"Iskoristili smo na pravi način ovaj pripremni period i atmosfera u ekipi je sjajna. Nadamo se pozitivnom rezultatu protiv Slovenije. Bit će teška utakmica i oni imaju kvalitet, ali mi moramo od početka krenuti jako i da na našem terenu pokažemo ko je 'gazda' u sutrašnjoj utakmici. Ova generacija ima veoma talentovane i kvalitetne igrače. Protivnici u grupi su teški, ali vjerujem da imamo kvalitet za plasman na veliko takmičenje", rekao je Kahvić.

Utakmica mladih selekcija Bosna i Hercegovina - Slovenija počinje u 18.45 sati na Grbavici. Ulaz za publiku je slobodan, a meč će biti u direktnom TV prenosu na kanalu Arena Sport 1.