Reprezentacije

Kvalifikacije za EP: Reprezentacija Srbije u Litvaniji, Crnogorci dočekuju Bugare

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2023 09:55
Kvalifikacije za EP: Reprezentacija Srbije u Litvaniji, Crnogorci dočekuju Bugare Profimedia

Devet utakmica petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo bit će odigrano danas.

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 (Arena 1 Premium) u Kaunasu igra protiv Litvanije, a pobjeda se nameće kao imperativ nakon poraza od Mađarske u Beogradu (2:1). 

Poslije četiri odigrana kola izabranici Dragana Stojkovića zauzimaju drugo mesto tabele G sa sedam bodova, iza pomenute Mađarske koja ima 10. Zatim slijedi Crna Gora sa pet bodova, dok se Litvanija i Bugarska nalaze na začelju sa po dva boda.

"Atmosfera u našem timu je odlična. Napravili smo analizu poslije meča sa Mađarskom, imali smo dobar i konstruktivan sastanak, shvatili gdje smo griješili. Što se, dakle, tiče atmosfera ona je na nivou koji je potreban i neophodan za ono što nas očekuje. Da li je utakmica u Kaunasu za nas biti ili ne biti? Spremamo se da utakmicu riješimo u našu korist, uz sav respekt prema Litvaniji. Moramo da pokažemo reakciju i budemo na visini zadatka", rekao je Stojković na konferencije za medije.

Važnu utakmicu igraju i Crnogorci, protiv Bugarske.

"Fudbal nosi nepredvidive stvari, ponovo kažem da smo, na osnovu pruženog, zaslužili mnogo više iz prve tri utakmice, u Litvaniji smo uprkos svemu imali već dobijenu utakmicu. Ovo je vrlo nepredvidiva i ujednačena grupa, Srbija je jedva osvojila bod u Bugarskoj, tamo gdje smo mi dobili, Mađarska onda pobijedi Srbiju u Beogradu, Litvanija namuči svakoga, zakine nas za bodove. I biće još takvih rezultata do kraja, a nama je trenutno jedini cilj da osvojimo tri boda protiv Bugarske koja bi nas vratila u igru. Imamo šanse da se borimo do kraja, vjerujem da možemo, ova ekipa to zaslužuje", govori crnogorski selektor Miodrag Radulović.

Većinu današnjih susreta možete pratiti na kanlima TV Arena Sport.

Grupa B:

Grčka - Gibraltar 20:45

Irska - Holandija 20:45 (Arena 3 Premium)

Grupa E:

Farska Ostrva - Moldavija 18:00 (Arena 3 Premium)

Albanija - Poljska 20:45 (Arena Sport 3)

Grupa G:

Crna Gora - Bugarska 18:00 (Arena 1 Premium)

Litvanija - Srbija 20:45 (Arena 1 Premium)

Grupa H:

Kazahstan - Sjeverna Irska 15:00 (Arena 1 Premium)

Finska - Danska 18:00 (Arena 3 Premium)

San Marino - Slovenija 20:45 (Arena 2 Premium)