Reprezentacije

Kodro: Bit će promjena, ali ne radikalnih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.09.2023 21:07
Kodro: Bit će promjena, ali ne radikalnih NSBiH

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je večeras trening u Rejkjaviku pred sutrašnji susret sa Islandom.

Selektor Meho Kodro na press-konferenciji upriličenoj uoči treninga je istakao:

"Očekujem tešku utakmicu. Znamo s kim igramo, dobro ih poznajemo, znamo i u kakvoj smo situaciji, ali i mi smo isto tako u jednoj situaciji gdje treba da tražimo bodove i tako ćemo se predstaviti. Imamo pred sobom dobru i složenu ekiopu koja nije imala toliko ni sreće u zadnjim utakmicama. Puno je respektujemo, ali vjerujemo u naše sposobnosti i da na kraju pobijedimo", kaže Kodro te nastavlja:

“Izgledaju mi čvrsto i jako, brane se i napadaju u bloku, imaju dobar pritisak prema gore. Jaki su iznošenju lopti. Mislim da neće odustati od svog načina igranja, iako im nedostaje lijevi stoper”, ističe bh. selektor.

Kodro je najavio i nekoliko izmjena u početnoj postavi u odnosu na Lihtenštajn. Naglašava da je optimista po pitanju rezultata.

"Bit će izmjena, ali nije mjesto ni vrijeme da pričamo šta ćemo sutra raditi. Protiv Lihtenštajna smo izašli malo ofanzivnije. Očekiovali smo ih u niskom bloku, ali sutra je drugi rival i očekujem drugačiji pristup od strane Islanda. Mi ćemo se malo adaptirati na protivnika, ali više ćemo se osvrnuti na neke naše jače strane. Ne bi bilo dobro da sada pričam o tome koje su naše jače strane. Bit će promjena, ali ne radikalnih".

Meč između Islanda i Bosne i Hercegovine igra se sutra u Rejkjaviku sa početkom od 20:45 sati.