Reprezentacije

Kodro: Nije bilo sreće, desilo se što se desilo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2023 23:10
Kodro: Nije bilo sreće, desilo se što se desilo NSBiH

Nogometna reprezentacija BiH poražena je večeras od Islanda (1:0) u Rejkjaviku.

Selektor Meho Kodro nakon meča je kazao:

"Očekivanja su bila veća, naročito u rezultatskom smislu. Očekivali smo tešku utakmicu, ali oni ipak nisu imali defanzivni intenzitet kao što smo očekivali. Prvo poluvrijeme je bilo relativno dobro, možda nam je falio taj zadnji pas. U drugom poluvremenu smo imali čak tri, četiri, pet šansi koje, eto, nismo iskoristili. Na kraju, otvorili smo se do te mjere da idemo na pobjedu i desilo se što se desilo. Izgubilo smo loptu u kontranapadu, dali su nam gol i to je odlučilo utakmicu", kazao je Kodro te nastavio:

"Otpočetka smo išli na pobjedu. Utakmica je bila malo sporija u prvom poluvremenu nego što sam očekivao. Imali smo dominaciju na sredini terena. Imali smo i izglednih situacija, po lijevoj strani, gdje smo ih ugrozili preko Seje Kolašinca. Na odmoru smo pokušali da zategnemo neke stvari. Što se tiče igre u polju, mislim da smo u dobrom dijelu drugog poluvremena imali dominaciju. Ali eto, nije bilo sreće, desilo se što se desilo".

Na pitanje kako će se odnositi u ostatku kvalifikacija, s obzirom da su izgubljene šanse za plasman na EP kroz kvalifikacije, Kodro je kazao:

"Vidjećemo. Još sam pod utiskom ove utakmice. Komplikuju se stvari, ali dok budu najminimalnije stvari da nešto uradimo, pokušat ćemo da damo sve od sebe. Ako ne bude šanse, pripremat ćemo se za baraž".