Reprezentacije

(Ne)uspjeh prvaka: Zlatko Dalić, od Saudijske Arabije do medalja s Hrvatskom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2023 14:22
(Ne)uspjeh prvaka: Zlatko Dalić, od Saudijske Arabije do medalja s Hrvatskom Youtube/Printscreen

Nakon dvomjesečne ljetne pauze, Mario Stanić se vraća na male ekrane i nastavlja svoju ulogu voditelja emisije '(Ne)uspjeh prvaka'. Do sada je razgovarao sa nekim od najpoznatijih i najuspješnijih nogometnih lica sa naših prostora, a do kraja prve sezone očekuje nas još osam epizoda.

Gost trinaeste epizode je selektor hrvatske nogometne reprezentacije i jedan od najtrofejnijih trenera sa naših prostora - Zlatko Dalić.

Dalić se u razgovoru sa Stanićem prisjetio dolaska u Varaždin i tadašnji klub Varteks, svojih igračkih iskustava u Hajduku, te priznao da su njegove igračke sposobnosti bile prosječne i nedovoljne za neki veći iskorak van hrvatske lige.

Kako je uplovio u trenerske vode, zbog čega se 2010. godine odlučio za odlazak u Saudijsku Arabiju, te kakva su bila njegova trenerska iskustva tokom sedmogodišnjeg boravka u toj državi samo su neka od pitanja na koja odgovara Staniću.

U pet godina Dalić je sa hrvatskom nogometnom reprezentacijom osvojio tri medalje na velikim takmičenjima te je ponio epitet najdugovječnijeg i najtrofejnijeg hrvatskog selektora. No, da li je sve bilo lako kako se činilo, šta očekuje od reprezentativaca i kako se nosi sa pritiskom medija, saznajte u večerašnjoj epizodi '(Ne)uspjeha prvaka'.

Premijerno emitovanje emisije je večera u 20 sati, na kanalu Arena Sport 1.