Reprezentacije

Vahid Halilhodžić prvi kandidat za novog selektora Zmajeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2023 18:13
Vahid Halilhodžić prvi kandidat za novog selektora Zmajeva Profimedia

Bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić glavni je kandidat da postane novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, piše Klix.ba.

Nakon poraza reprezentacije Bosne i Hercegovine od Islanda u javnosti se sve glasnije počelo pričati o tome da bi Halilhodžić konačno mogao prihvatiti ponudu i postati selektor naše reprezentacije, a čini se da to nikada nije bilo bliže i da bi u budućnosti mogli gledati popularnog Vahu na mjestu selektora.

"Kafa s Vahidom će biti ostvarena", rekao je predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković nakon povratka naše delegacije s Islanda.

Kako navodi Klix, Halilhodžić je prva i najveća želja Nogometnog saveza BiH, a imat će četiri utakmice, koliko je ostalo do kraja kvalifikacija, da se pripremi za baraž u borbi za plasman na Euro 2024.

Halilhodžić je bez posla od sredine prošle godine, kada se na neslavan način oprostio od reprezentacije Maroka, koja je poslije blistala na Svjetskom prvenstvu u Kataru i osvojila četvrto mjesto.

Bilo je to treći put u karijeri da Halilhodžić uoči nastup na Svjetskom prvenstvu dobije otkaz, a ranije mu se to dešavalo sa Obalom Slonovače 2010. godine te s Japanom 2018. godine.

Podsjećamo, danas je Meho Kodro nakon samo dvije utakmice na klupi Zmajeva dobio otkaz, što znači da bi Halilhodžić, ili eventualno neki drugi selektor, bio treći na klupi našeg tima u samo jednom kvalifikacijskom ciklusu.