Reprezentacije

Juriš na čudo: Zmajevi večeras igraju protiv moćnog Portugala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2023 07:49
Juriš na čudo: Zmajevi večeras igraju protiv moćnog Portugala NSBiH

Savo Milošević tek je preuzeo klupu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a već se nalazi pred jednim od najvećih izazova u trenerskoj karijeri.

Zmajevi večeras (20:45 sati) dočekuju moćni Portugal i možda najboljeg evropskog nogometaša svih vremena Cristiana Ronalda. Ekipu koja se šeta kroz kvalifikacije, uz dosadašnjih sedam pobjeda iz isto toliko mečeva.

Iako će selektor uporno govoriti kako se bh. tim zapravo priprema za ono što ga čeka u baražu, eventualna pobjeda nad velesilom na Bilinom polju ponovo bi vratila nadu u direktan plasman na EP.

No, naravno da je to lakše reći nego učiniti, iako Portugalci stižu potpuno resterećeni nakon što su se trijumfom nad Slovačkom prije tri dana već kvalifikovali na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

"Mi nismo u situaciji da prijetimo Portugalu, ali jesmo da imamo nadu. Poslije pet dana provedenih sa momcima siguran sam da ćemo dati sve od sebe i da imamo sa čime da se borimo", s umjerenim optimizmom izgovara Savo Milošević.

Prvi stručnjak našeg nacionalnog tima vrlo vjerovatno će na travnjak zeničkog stadiona poslati istu ekipu koja je prošle sedmice rutinski ostvarila pobjedu nad Lihtenštajnom (0:2). I koja će imati samo jedan cilj. Da napravi čudo.