Reprezentacije

Dalić: Kao i uvijek, ja ću preuzeti odgovornost za sve

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2023 11:32
Dalić: Kao i uvijek, ja ću preuzeti odgovornost za sve HNS

Hrvatska je na gostovanju u Kardifu izgubila od Velsa 2:1. Ekipa selektora Zlatka Dalića time je doživjela drugi uzastopni poraz nakon što je u četvrtak ostala bez bodova protiv Turske (0:1).

Harry Wilson bio je dvostruki strijelac Velšana, a zabijao je u 47. i 60. minuti. Jedini pogodak Hrvatske postigao je Mario Pašalić u 75. minuti.

Hrvatska je sada ugrozila i direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Turska je vodeća sa 16 bodova. Dalićev sastav ima 10 bodova, kao i Vels, a obje reprezentacije do kraja kvalifikacija moraju odigrati dvije utakmice. Hrvatska će u novembra gostovati u Latviji pa dočekati Armeniju, dok će Vels otputovati u Armeniju i na vlastitom terenu igrati s Turskom.

Ne osvoji li Hrvatska jednu od prve dvije pozicije koje vode na Euro, ići će u dodatne kvalifikacije na temelju plasmana u finale Lige nacija, u kojem je izgubila od Španije nakon penala.

"Zaslužen poraz. Vels je bio bolji, agresivniji, pokazao više želje, riješio je svoje situacije. Imamo problem prema naprijed, nemamo ideje kako doći do gola. Ovo je zaista loše. Doveli smo se u tešku situaciju.

Imali smo izglednu situaciju, sad ovisimo o drugima. Imamo još dvije utakmice. Kao i uvijek, ja ću preuzeti odgovornost za ovo sve, ja sam krivac jer sam mogao sigurno bolje i kvalitetnije pripremiti, složiti i napraviti. Zaista teška situacija. Htio sam da Vida donese agresivnost i to je donio.

Loša utakmica, moramo se pobrinuti za ovo. Ovo je problem kad ne stvaramo šanse. Da, nismo imali kreacije naprijed. Bili smo bezidejni, zaista loše. Ne znam što bih rekao na sve ovo. Moramo podići glavu i ispričati se za ovo.

U problemima smo, čekamo iduće dvije utakmice, ne ovisimo samo o sebi. Nadamo se da ćemo se oporaviti i da će neki igrači zaliječiti ozljede. Na poluvremenu smo htjeli okrenuti stvari. Juranović je imao mali problem. No odmah smo pogriješili na početku drugog dijela. Vels je bio agresivan, imao je podršku publike.

Ljuti me što smo došli u ovakvu situaciju. Mi ne možemo ništa napraviti bez drame. Imamo puno problema, no moramo vidjeti kako se podići, kako dobiti Latviju, kako se pripremiti. Moramo ovo prebroditi i okrenuti se idućim utakmicama. One su za nas biti ili ne biti", izjavio je selektor Dalić.