Reprezentacije

Hrvatska više ne ovisi samo o sebi u kvalifikacijama, ali ima osiguran baraž

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2023 12:49
Hrvatska više ne ovisi samo o sebi u kvalifikacijama, ali ima osiguran baraž HNS

Nokan šokantnih poraza od Turske i Velsa, nogometna reprezentacija Hrvatske više ne ovisi sama o sebi kad je u pitanju izravan plasman na Evropsko prvenstvo.

Na Euro u Njemačku iz svake skupine plasirat će se po dvije ekipe iz svake grupe, a iz grupe D plasman je već osigurala Turska sinoćnjom pobjedom protiv Latvije (4:0). Za drugo mjesto u preostala dva kola borit će se Hrvatska i Vels. 

Reprezentacija naših susjeda sad je na deset bodova i pala je na treće mjesto jer ima lošiji međusobni omjer s Velsa. Ako Velšani do kraja kvalifikacija dobiju Armeniju u gostima i Tursku u zadnjem kolu, oni i Turska ići će direktno na Evropsko prvenstvo.

U tom slučaju Vels i Turska bi imali po 16 bodova, koliko i Hrvatska može imati ako pobijedi Latviju i Armeniju. Tada se gledaju osvojeni bodovi u međusobnim utakmicama, a tu je Hrvatska zadnja sa samo četiri osvojena boda. Vels bi pobjedom nad Turskom imao sedam bodova u tim duelima, a Turska ima šest.

Tako da Hrvatska do kraja kvalifikacija mora navijati za jedan kiks Velsa, a Velšane čeka gostovanje Armeniji i domaća utakmica s Turskom. 

Podsjetimo, Hrvatska zahvaljujući plasmanu na Final Four Lige nacija ima osiguran baraž, a ima priliku otići na Euro čak i ako ne bude među dvije prvoplasirane ekipe.