Reprezentacije

Džeko: Svoje šanse smo propustili puno ranije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.10.2023 23:23
Džeko: Svoje šanse smo propustili puno ranije NSBiH

Edin Džeko je večeras kao kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao svih 90 minuta u debaklu protiv Portugala.

Portugalci su slavili sa velikih 5:0, a Džeko kaže da je Zmajeve zavarala utakmica u Lihtenštajnu, koju su pobijedili sa 0:2 u petak.

“Došli smo u takvu situaciju da smo morali protiv Portugala praviti rezultat da bi imali bilo kakve izglede za Euro. Svoje šanse smo propustili mnogo prije, protiv Luksemburga i Islanda. Ta utakmica u Lihtenštajnu nas je zavarala s obzirom da smo stvarno imali brz protok lopte, bilo je šansi i svega…”, rekao je Džeko.

Potom je govorio o utakmici s Portugalom i konkretno o problemima u igri.

“Igrali smo pred domaćom publikom i mislili da možemo napraviti neki rezultat. Primili smo gol u trećoj minuti i sigurno se malo noge počnu tresti, pa dođe do dosta grešaka. Bez obzira što su oni bolja ekipa od nas, prelagano smo primali golove. Takve individualne greške ne možeš praviti protiv ovakve ekipe. Dvojica prave ofsajd, treći trči za igračem… Mi na terenu moramo da pričamo jedni s drugim. Završilo je još dobro kako je počelo. Ova utakmica selektoru sigurno može pomoći da vidi šta možemo napraviti za budućnost. Protiv ovakvih ekipa očito nije najbolja situacija da igramo tako otvoreno, pa možda čak i sa četiri pozadi”, objasnio je Džeko.