Reprezentacije

Zlatko Dalić objavio spisak igrača za rasplet u kvalifikacijama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.10.2023 12:51
Zlatko Dalić objavio spisak igrača za rasplet u kvalifikacijama HNS

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić objavio je spisak igrača za utakmice u kojima će Hrvatska 18. novembra gostovati kod Latvije i 21. novembra dočekati Armeniju u posljednjim susretima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Dalić je najavio promjene nakon poraza od Turske i Velsa. Ispunio je obećano te su Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Borna Barišić, Petar Musa i Dion Drena Beljo završili na pretpozivu.

Iz HNL-a u reprezentaciju je pozvan Marko Pjaca, ofenzivac Rijeke. Pjaca, koji je za Hrvatsku odigrao 24 utakmice, vraća se u reprezentaciju nakon pet godina. Pretpozive su dobili HNL-ovci Martin Baturina (Dinamo), Dario Melnjak (Hajduk) i Franjo Ivanović (Rijeka).

Od novih igrača pozvan je Marin Pongračić, zadnji put je pozvan prije više od godinu dana. Sada Pongračić igra sjajno u Lecceu i Dalić mu je dao novu priliku. U reprezentaciju se nakon pauze zbog povrede vratio i Salzburgov Luka Sučić. Povratnik je i napadač Ante Budimir, 32-godišnji napadač koji ove sezone blista u Osasuni.

Podsjetimo, Hrvatska do kraja kvalifikacija mora osvojiti više bodova od Velsa za direktan plasman na Evropsko prvenstvo. Vels gostuje Armeniji i dočekuje Tursku koja je ranije osigurala plasman.

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Odbrana: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Marin Ponračić

Veznjaci: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Nikola Moro

Napadači: Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca, Ante Budimir

Pretpozivi: Nikola Vlašić, Borna Barišić, Josip Brekalo, Dario Melnjak, Petar Musa, Dion Drena Beljo, Martin Baturina, Franjo Ivanović, Dominik Kotarski.

Oba meča Hrvatske u novembru možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.