Reprezentacije

Dalić: Nema smisla kalkulirati, moramo se fokusirati na sebe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 19:09
Dalić: Nema smisla kalkulirati, moramo se fokusirati na sebe HNS

Hrvatska u subotu od 18 sati gostuje kod Latviji u predzadnjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici selektora Zlatka Dalića lovit će važnu pobjedu u borbi za direktan plasman na Euro u Njemačkoj iduće godine. Utakmicu je na konferenciji za medije najavio Dalić.

No, Hrvatska ne ovisi sama o sebi, stoga je jedno od pitanja bilo očekuje li pomoć Armenije protiv Velsa...

"Zaista ne razmišljam o tome. Fokusiran sam isključivo na nas. Nama je bitno uzeti šest bodova, ovdje smo došli po tri. Možda u nekom smjeru bude na nas djelovalo to što oni igraju prije nas, pa ćemo znati rezultat, ali moramo se fokusirati na sebe."

Dio igrača nije u punoj formi. Koliko razmišljate o Armeniji i o preraspodjeli minutaže nekih igrača?

"Neću razmišljati o Armeniji, sutra nam je najvažnija utakmica. Nema smisla kalkulirati prije nego što riješimo ovu situaciju. Nitko od nas ne smije razmišljati o tome što će biti u Armeniji i što će u utorak biti u Zagrebu. Ne pripremamo se tako da ćemo odmarati nekog za Armeniju. Naravno da moramo razmišljati da sačuvamo Kramarića i Ivanušeca, koji se tek vraćaju nakon ozljeda i nemaju punu minutažu. Ne vodimo o tome brigu zbog Armenije, nego zbog njih dvojice, jer nisu u ritmu utakmica."

Koga vidite kao zamjenu za Kovačića, imate li kakvu dilemu?

"Od prvog dana smo znali da ga nema. Nakon toga smo shvatili da nema ni Vlašića i Juranovića, a velika je šteta što smo ostali bez Sučića, bilo je u planu da on pokrije tu poziciju. Igra standardno i igra dobro za Salzburg, ali otpao je i on, tako da smo tražili druga rješenja. Promijenit ćemo neke stvari, igrat ćemo više napadački, neće biti tri klasična vezna, igrat ćemo sa špicom i polušpicom."

Koliko se priprema plan B ili C za Latviju? Koliko će se raditi na strpljivosti?

"Respektiramo protivnika, pogotovo jer igra na domaćem terenu. Turci su tu teško dobili, a Armenija izgubila. Vels je s igračem više imao veliku borbu. U Rijeci smo to brzo otvorili, no ovo će biti potpuno drugačija utakmica, puno teža i napornija. Oni su većinu golova primili u zadnjih 15 minuta. Mi tri boda moramo tražiti na bilo koji način. Ne smijemo gubiti glavu, moramo biti strpljivi."

Za gledoace u BiH direktan TV prenos subotnje utakmice Latvija - Hrvatska (18 sati) osiguran je na kanalu Arena 1 Premium.