Reprezentacije

Dalić najavio da će zvati još jednog napadača za meč s Armencima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.11.2023 11:01
Dalić najavio da će zvati još jednog napadača za meč s Armencima HNS

Hrvatska je jučerašnjom pobjedom (0:2) u Rigi protiv Latvije napravila veliki korak prema direktnom plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Njega će i izboriti bude li u utorak na Maksimiru svladala Armeniju (Arena 1 Premium), a bit će i prva u svojoj kvalifikacijskoj grupi u slučaju da Vels pobijedi Tursku.

Najrealnija opcija je, ipak, drugo mjesto, kojim Hrvatska može biti zadovoljna, s obzirom na to da još do jučer nije ovisila samo o sebi. Kombinacija je puno, Hrvatskoj prijete i dodatne kvalifikacije, a o svemu tome na današnjoj konferenciji za medije govorio je izbornik reprezentacije Zlatko Dalić.

"Cilj nam je plasman na veliko natjecanje i ne smijemo razočarati navijače. Ne smijemo izgoriti od želje. Puno smo šansi promašili protiv njih u prvoj utakmici. Tako mi je i jučer bilo, nekad promašiš šanse pa dođeš u probleme. Armenija je otpala, ali imamo puno raznih scenarija. Mi gledamo sebe i sami o sebi odlučujemo. Kad uđemo u probleme na kraju kvalifikacija, uvijek smo dobri na predstojećem natjecanju. Ima nekoliko malih reprezentacija koje imaju šansu da dođu na Euro. Izbacivali su naše klubove ekipe s Malte, to je znak da raste nogomet u tim zemljama", rekao je Dalić te dodao da će zvati još jednog napadača:

"Zvat ću Belju u reprezentaciju, u komunikaciji sam s izbornikom U-21 reprezentacije oko njega. Pjaca se ozlijedio, ostali smo samo na jednom napadaču, Budimiru. Potreban nam je Beljo, bio je na pretpozivu."

Zatim je pohvalio novajliju:

"Marco Pašalić bit je hrvatska budućnost, zajedno s Baturinom. To su igrači koji s radošću igraju za hrvatsku reprezentaciju. Protiv Armenije će biti teško, oni će se doći nadigravati i tražiti pobjedu na Maksimiru. Mi se moramo maksimalno koncentirati", rekao je Dalić.