Reprezentacije

Sinoćnje pobjede Slovenije i Češke loše su vijesti za Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.11.2023 08:03
Sinoćnje pobjede Slovenije i Češke loše su vijesti za Srbiju FSS

Srbija će biti u četvrtom jakosnom šeširu na žrijebu za Evropsko prvenstvo 2024., što je loša vijest za reprezentaciju koja je remijem sa slabom Bugarskom (2:2) proslavila prvi plasman na taj turnir nakon 24 godine.

Srbija će tako za rivale u grupnoj fazi moći dobiti najbolje ekipe iz viših 'potova'. Žrijeb će se održatinarednog mjeseca.

Ekipa selektora Dragana Piksija Stojkovića u posljednji šešir upala je nakon što je Češka pobijedila Moldaviju (3:0), a Slovenija savladala Kazahstan (2:1).

Obje reprezentacije time su osigurale direktan plasman na Euro. Srbiji su za ulazak u treći šešir bila potrebna dva od ova tri uvjeta - da Česi ne pobijede Moldavce, da Slovenci i Kazahstanci odigraju neriješeno i da Hrvatska u utorak ne nadigra Armeniju.

S obzirom na to da su u ponedjeljak navečer propale prve dvije opcije, jasno je da će Piksijeva ekipa biti u posljednjem šeširu sa slabijim reprezentacijama.

Stranica Football Meets Data navodi kako su Slovenija i Češka osigurale mjesto u trećem šeširu, a Srbija u četvrtom. Italija će također biti u četvrtom potu, osim ako Hrvatska izgubi od Armenije odnosno ako ne završi među prve dvije reprezentacije u grupi.