Reprezentacije

Kek: Neki su se osmjehnuli kad je izvučena Slovenija, možda im poslije bude žao

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.12.2023 11:16
Kek: Neki su se osmjehnuli kad je izvučena Slovenija, možda im poslije bude žao NZS

Žrijeb Evropskog prvenstva smjestio je slovenačku reprezentaciju u grupu C, u kojoj će igrati protiv Engleske, Danske i Srbije.

Grupa koja je pripala Slovencima ocijenjena je kao teška, a potvrdio je to i njihov selektor Matjaž Kek, koji je poslao i pomalo prijeteću poruku rivalima nakon što je vidio reakciju nekih od njih kad je izvučena kuglica s natpisom njegove reprezentacije.

"Igrali smo nedavno protiv sve tri reprezentacije iz grupe. Ona nije laka i Slovenija u njoj nije favorit. Moramo biti svjesni i svog kvaliteta, dobro se pripremiti za utakmice i pronaći smještaj. Ne vidim koji motiv može biti veći od protivnika koje smo izvukli. Poznajemo ih sve, svi oni poznaju nas", rekao je Kek pa dodao:

"Englezi su za nas uvijek bili malo prevelik zalogaj, protiv Danaca smo igrali prije nekoliko dana (poraz 1:2), Srbi su nas osramotili prošle godine (1:4 u Beogradu), ali smo im na neki način uzvratili za to u Ljubljani (2:2). Pred nama je puno izazova."

Kek je dodao da će na Euro voditi ekipu koja će željeti doći do dobrog rezultata, a onda zaključio:

"S jedne strane mi i odgovara što nismo favoriti. Vidio sam neke da su se osmjehnuli nakon što je Slovenija izvučena u grupi, možda će im zbog toga biti žao. Napravit ćemo sve da tako i bude."