Reprezentacije

Dalić: Teška skupina na EP, ali imat ćemo veliku podršku navijača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.12.2023 13:56
Dalić: Teška skupina na EP, ali imat ćemo veliku podršku navijača HNS

Nogometna reprezentacija Hrvatske nakon žrijeba se našla u grupi sa Španijom, Italijom i Albanijom na Evropskom prvenstvu.

Zanimljivo, u svom prvom ciklusu kvalifikacija opće, za Euro 1996. godine, Hrvatska je igrala dva susreta protiv Italije s kojom se sastajala osam puta. Italija nema niti jednu pobjedu, ali je aktuelni evropski prvak. Protiv Španije se Hrvatska Europi predstavila 1994. godine, u martu, kroz prijateljsku utakmicu. Kako Hrvatska ima dobar omjer protiv Italije, tako ima relativno slabiji protiv Španije.

Na velikim turnirima su igrali tri puta, Hrvatska je dobila jednu utakmicu. Posljednju u finalu Lige nacija pobijedila je Španija. S Albanijom, Hrvatska nikada nije igrala.

"Težak ždrijeb i suparnici. Otvaramo protiv Španjolske u Berlinu, to će biti spektakl. Talijani su prvaci Europe, imaju svoju kvalitetu i vrlo dobru momčad. Albance moramo još detaljnije proučiti, bili su jako dobri u kvalifikacijama. Baš ta druga utakmica mogla bi odlučivati, nadam se da ćemo se dobro spremiti i biti zdravi za šest mjeseci, to mi je najvažnije", naglasio je selektor Hrvatske Zlatko Dalić te dodao:

"Želimo proći skupinu. Njemačka nam je gotovo kao domaćin, moramo sad riješiti kamp, ali gdje god da ćemo igrati, bit će velika podrška navijača. S te strane imat ćemo jako dobre uvjete".