Reprezentacije

Hurem: Ne bih rekla da je težak poraz, mogu samo čestitati Švedskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2024 15:47
Samira Hurem NSBiH
Samira Hurem

Selektorica Samira Hurem i kapitenka Milena Nikolić govorili su za medije nakon utakmice protiv Švedske (0:5).

Hurem smatra da je visok poraz očekivan, ali da ovo nije težak poraz te da se iz njega može dogoditi nešto dobro.

"Ne bih rekla da je težak poraz. Jeste malo visok rezultat, ali očekivano. Vidjeli ste kako Švedska igra, potvrdili su svoj kvalitet, da su treća ekipa na svijetu. Mi smo u prvom poluvremenu odigrali jako dobro. Žao mi je u ovom momentu, igračice su dale sve od sebe. Sigurno da su se Kršo i Milena Nikolić manje trošile u odbrani, da bi one šanse koje su imali realizovale. Mogu im samo čestitati, bile su hrabre, odigrale su protiv najboljih i vjerujem da će ovo nama kasnije doći dobro. Čestitke Švedskoj, zaista sjajna reprezentacija", rekla je je selektorica, prenosi Sport1.

Smatra da bi jedan pogodak u mreži Švedske promijenio puno toga.

"Sigurno da bi. Kod 2:0 da smo postigli gol nama bi to puno toga donijelo, više hrabrosti, više samopouzdanja. Vjerujem da bi igračice Švedske, one imaju taj kvalitet,išle da postignu još više golova, ali bi nama bilo lakše igrati. Vjerujem da bi u drugom poluvremenu to izgledalo puno bolje. Kažem, ovo je sigurno reprezentacija koja treba puno, puno da radi, obećava, a ovo je maksimum sada", poručila je Hurem.

Kapitenka Milena Nikolić smatra da napredak reprezentacije dolazi iz samih klubova.

"Kontinuitet igranja utakmica protiv jačih ekipa. Kontinuitet da ekipa bude zajedno i naravno ne samo rad u reprezentaciji. Potrebno je da igračice rade na sebi individualno, da rade na sebi u klubovima, da igraju u jačim klubovima i da imaju minutažu. Samo tako će doći i do napretka reprezentacije", rekla je Zmajica.