Reprezentacije

Pjanić: Očekujem životnu utakmicu, san mi je otići na EP sa BiH

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2024 15:55
Miralem Pjanić NSBiH
Miralem Pjanić

A reprezentativci Bosne i Hercegovine će se okupiti u ponedjeljak u Sarajevu i početi pripreme za utakmice baraža za EURO 2024. Prvi protivnik Zmajevima biće Ukrajina 21. marta na Bilinom polju u Zenici.

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca u našem timu, Miralem Pjanić sa dosta motiva dočekuje predstojeći meč:

"Očekujem životnu utakmicu. San mi je otići sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Evropsko prvenstvo. Bio sam prvi put u historiji u dresu svoje države na Svjetskom šampionatu, a htio bih biti i na Euru, na kojem do sada nismo učestvovali. Očekuje nas teška utakmica, ali veliki motiv i naša publika će predstavljati prednost za naš tim."

Pjanić je prokomentarisao i selekciju Ukrajine:

"Imaju vrlo kvalitetnu reprezentaciju. Mlada su i jaka ekipa. Gledao sam ih nekoliko puta i radi se o veoma dobrom timu koji je u kvalifikacijama napravio dosta problema jednoj Italiji. To dosta govori o njihovim kvalitetima."

Bio je dijelom i svih dosadašnjih baraž utakmica u kojim je naša selekcija nastupala:

"Imali smo dosta nesreće u prethodnim baraž utakmicama. Mentalno moraš biti spreman za takve mečeve. Ima nas nekoliko igrača što imamo veće iskustvo u odnosu na mlađe momke, i to moramo da prenesemo na cijelu ekipu. Radujem se predstojećem okupljanju i dolazim sa velikom motivacijom."

Miralem Pjanić ima i poruku za sve ljubitelje bh. tima:

"Imamo fantastične navijače i nadam se da ih možemo obradovati, a tako i cijelu državu. Puno bi značilo cijeloj Bosni i Hercegovini da se plasiramo na veliko takmičenje i uradit ćemo sve da to i ostvarimo."