Reprezentacije

Bh. juniorke poražene rezultatom 0:10 u kvalifikacijama za EP

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 17:58
Ženska juniorska reprezentacija BiH NSBiH
Ženska juniorska reprezentacija BiH

Ženska juniorska nogometna reprezentacija BiH pretrpjela je danas težak poraz, Nizozemska je u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo slavila rezultatom 10:0. Meč grupe A6 odigran je u etno selu Stanišić.

Domaće fudbalerke su sjajno krenule u susret i već u petoj minuti stekle prednost. Tolhoek je na asistenciju Frijnsa postigla prvi gol za vodstvo od 1:0. Naša reprezentacija nije uspjela nadoknaditi zaostatak, a drugi gol za Nizozemsku nakon toga stigao je u 38. minuti kada je Frijns ponovno zatresla mrežu nakon asistencije Tolhoek.

U 44. minuti Keukelaar je dodala treći gol za Nizozemsku, a samo dvije minute kasnije, La Croix je iskoristila asistenciju Keukelaara za četvrti gol.

Na poluvremenu je rezultat bio 4:0. U drugom dijelu utakmice, u 49. i 52. minuti, došlo je do dva autogola, prvo je Avdić pogodila svoju mrežu, a potom je to učinila i Radulović, povećavši vodstvo Nizozemske na 6:0. Nakon toga, Tolhoek je postigla još dva gola u 58. i 62. minuti.

U 78. minuti Kroese je dodala još jedan gol za Nizozemsku, čime je rezultat bio 9:0.

Osam minuta prije kraja utakmice, Nizozemska je postigla svoj deseti pogodak na utakmici, završivši utakmicu s nevjerovatnim rezultatom.

Standings provided by Sofascore