Serie A

Član Serije A otpustio trenera nakon poraza od 7:0

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.09.2023 15:54
Član Serije A otpustio trenera nakon poraza od 7:0 Profimedia

Italijanski prvoligaš Empoli objavio je da je otpustio 40-godišnjeg glavnog trenera Paola Zanettija. Ova odluka je posljedica poraza 7:0 na nedjeljnom gostovanju kod Rome u četvrtom kolu Serie A. Empoli se nalazi na dnu tabele Serije A bez osvojenog boda u četiri utakmice.

Zanetti je na dužnost glavnog trenera prve ekipe stigao na početku prošle sezone, u kojoj se Empoli zadržao u elitnom društvu osvojivši 14. mjesto. No u četiri utakmice nove sezone Empoli nije zabio pogodak, a primio ih je 12.

Prije nego što je došao u Empoli, Zanetti je s Venezijom iz druge lige ušao u Serie A, ali je u aprilu 2022. godine nakon niza od osam poraza dobio otkaz. Venezia je svejedno izgubila prvoligaški status.

Prema vijestima iz italijanskih medija, na klupu Empolija će ponovno stići Aurelio Andreazzoli, kojega je Zanetti zamijenio kao trener prve ekipe. Andreazzoliju bi to bio već četvrti trenerski mandat, a prvu bi utakmicu trebao voditi u nedjelju u petom kolu protiv vodećeg Intera pred domaćim navijačima na stadionu Carlo Castellani.