Serie A

Milinković: Biti dio najvećeg kluba u Evropi velika je stvar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.02.2024 09:22
Marija Ana Milinković NSBiH
Marija Ana Milinković

Najbolja igračica Premijer lige Bosne i Hercegovine ove zime postala je članica Intera iz Milana.

Prve utiske i kako je prihvaćena u novom klubu Marija Ana Milinković sa osmijehom prepričava:

"Osjećaj koji me prati ovih dana je fenomenalan. Moji snovi se ostvaruju, ovo je ono o čemu sam maštala i na čemu sam vrijedno radila sve ove godine. Biti dio najvećeg kluba u Evropi je velika stvar. Oduševljena sam kako su me prihvatile moje nove saigračice ali i cijela uprava Intera. Moram naglasiti da mi je veliko olakšanje što je tu moja Maja Jelčić, koja mi je prije svega dobra drugarica, pa tek onda klupska i kolegica iz reprezentacije. Italijanski jezik mi se jako dopada i trudiću se da ga što prije naučim, mada čitav tim ima razumijevanja i nemam problema u komunikaciji”.

Jesi li već počela sa treninzima i kada očekuješ priliku da debituješ?

"Treninzi su zahtjevniji, što sam i očekivala. To mi, naravno odgovara, jer samo uz naporan i posvećen rad mogu mnogo naučiti i napredovati. Trudiću se da opravdam i svoja očekivanja ali i očekivanja svih onih koji su uvijek uz mene. SFK je moj klub, uvijek će biti u mom srcu i željela bih da budem njihov najbolji ambasador. Još uvijek ne znam kad bih mogla dobiti priliku da debitujem, to zavisi od trenera, nadam se da će biti uskoro ali tek sam došla i biće prilike da pokažem sve što znam.”

Razmišljaš li o predstojećim utakmicama baraža?

"Svakako, Švedska je jako kvalitetna ekipa i taj dvomeč će biti jedno veliko iskustvo za nas. Sigurna sam da ćemo učiniti sve kako bi pružili što bolju igru i potvrdili da nismo slučajno tu. Mislim da smo već napravili veliki rezultat, ali odustajanja nema i treba iskoristiti svaku priliku koja nam se pruži da odemo i korak dalje. ”