Serie A

Luka Jović saznao kaznu zbog šamaranja protivnika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 17:59
Kazna za Jovića AC Milan
Kazna za Jovića

Napadač Milana Luka Jović dobio je dvije utakmice kazne jer je ošamario protivničkog igrača u utakmici protiv Monze proteklog vikenda. Pri vodstvu suparnika 2:0, srpski napadač je suparnika Armanda Izzu, koji ga je rukama zadržavao na centru, udario u lice. 

Jović je to napravio pred sudijom Andreom Colombom, koji mu je odmah dao žuti karton, ali je zatim dobio savjet iz VAR sobe da pogleda ponovljenu snimku. Nakon što je to uradio, poništio je svoju prethodnu odluku te Joviću dao direktan crveni karton. Milan je s igračem manje na kraju izgubio 4:2, prenosi Index.

Nakon debakla u Realu te otpisa u Fiorentini ove sezone, Jović neočekivano briljira u Milanu kao joker. U zadnja dva mjeseca je postigao po gol u čak četiri utakmice koje je igrao kao rezerva, a kada bi nastupio od početka, pogađao je i asistirao.

Zato ga je Stefano Pioli u 25. kolu Serie A nagradio rijetkim nastupom u početnoj postavi. No Jović mu je za prvi start nakon dva i po mjeseca uzvratio direktnim crvenim kartonom. Jović je ove sezone postigao sedam golova.