Serie A

Pogba najavio žalbu na odluku o suspenziji: Shrvan sam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.02.2024 17:44
Paul Pogba Profimedia
Paul Pogba

Paul Pogba, veznjak Juventusa i prvak svijeta s Francuskom 2018., kažnjen je suspenzijom na četiri godine zbog korištenja nedopuštenih sredstava.

Tako je odlučilo italijansko tužilaštvo za borbu protiv dopinga. Pogba se oglasio na društvenim mrežama nakon što je doznao kaznu.

"Danas sam obaviješten o odluci i smatram da je presuda netačna. Tužan sam, šokiran i shrvan što mi je oduzeto sve što sam izgradio u profesionalnoj igračkoj karijeri. Kad se oslobodim zakonskih ograničenja, cijela će priča postati jasna, ali nikada nisam svjesno ili namjerno uzimao nikakve suplemente koji krše antidopinške propise", napisao je i dodao:

"Kao profesionalni sportaš nikada ne bih učinio ništa da poboljšam svoju izvedbu korištenjem zabranjenih supstanci i nikada nisam omalovažavao ili varao svoje kolege sportaše i navijače bilo koje ekipe za koju sam igrao ili protiv koje sam igrao. Žalit ću se na odluku Sportskom arbitražnom sudu."

Pogba je suspendiran zato što je test kojem je podvrgnut nakon utakmice Udinesea i Juventusa 20. kolovoza 2023. pokazao da ima višak testosterona.

Pogba na toj utakmici nije igrao, nego je sjedio na klupi. U postupku se nije vjerovalo njegovoj odbrani, koja je tvrdila da je njen štićenik slučajno uzeo nedozvoljenu supstancu. Italijanski mediji dodaju da, s obzirom na to da Pogba za dvije sedmice navršava 31 godinu, ovako duga suspenzija znači kraj njegove karijere.