Superliga Srbije

Adem Ljajić će igrati za Novi Pazar potpuno besplatno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2023 09:51
Adem Ljajić će igrati za Novi Pazar potpuno besplatno Profimedia

Dolazak Seydoube Soumaha u Novi Pazar izazvao je veliki potres u klubu iz južne Srbije, a na pomolu je još veći transfer.

Naime, kako navodi Mozzart sport, još jedan bivši fudbaler Partizana oblači dres Novog Pazara, a u pitanju je Adem Ljajić, koji će igrati u voljenom klubu bez ikakve novačane nadoknade.

Transfer Adema Ljajića (31) veoma je blizu realizacije i uskoro će biti ozvaničen.

"Bit će to najveći dan u historiji našeg kluba. Dugo je tinjala nada da će Adem da nam se pridruži, a to će konačno i da se dogodi. Posao će biti gotov u četvrtak navečer. U Pazaru čekamo najljepšu fudbalsku noć", navode iz Novog Pazara na zvaničnoj Facebook stranici kluba.

Uslov Ljajića je bio interesantan.

"Jedini uslov Adema Ljajića je bio da za Novi Pazar igra bez ikakve novčane nadoknade", otkrivaju Pazarci.

Adem Ljajić počeo je karijeru u Partizanu 2008. godine, gdje je proveo dvije sezone, prije nego što otišao u Fiorentinu. U Seriji A proveo je gotovo deceniju, igrajući i za Romu, Inter i Torino, da bi nakon toga prešao u Tursku, gdje je nosio dres Besiktasa od 2018. do 2022. godine.

Ovu sezonu počeo je u Karagumruku, ali je prema svemu sudeći odlučio da napusti ekipu iz Istanbula posle devet utakmica i obuče dres kluba iz rodnog grada.