Superliga Srbije

Ademu Ljajiću priređen spektakularan doček u Novom Pazaru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.09.2023 10:27
Ademu Ljajiću priređen spektakularan doček u Novom Pazaru Profimedia

Adem Ljajić se dvije sedmice prije 32. rođendana vratio u rodni Novi Pazar te će igrati za istoimeni klub u srpskoj Super ligi, u koju se vraća nakon 13 i po godina.

Novi Pazar, provincijski klub iz većinski bošnjačke pokrajine Sandžak, koji je trenutno 11. u prvenstvu Srbije, slavi novo veliko pojačanje, a Ljajićev dolazak izazvao je euforiju u gradu.

Nakon što je Seydoubu Soumaha doveo helikopterom, sada se pojačao igračem koji je igrao za nekoliko europskih velikana. Navijači su u deliriju zbog Ljajićevog dolaska priredili veliku bakljadu u centru grada i oduševljeno dočekali novog heroja.

Ljajić je Srbiju napustio 2010. kao wonderkid velikana Partizana, koji ga je za čak osam miliona eura prodao Fiorentini. Sada se, pak, u rodni grad i domovinu vratio u skromni klub iz provincije iz turskog Karagumruka kao slobodan igrač. Ljajić je u inozemstvu igrao još za Romu, Inter, Torino i Bešiktaš. U karijeri je ofanzivni veznjak odigrao 400 utakmica, postigao 82 i namjestio 78 golova. Za Srbiju je u 47 nastupa postigao 9 i namjestio 6 golova.

@indeksvesti

Doček Adema Ljajića u Novom Pazaru ♬ original sound - Indeks Vesti