Superliga Srbije

Marinović:"Zajedno ćemo doći do cilja"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2023 18:10
Marinović:"Zajedno ćemo doći do cilja" FK Borac

Borac će u četvrtak na svom stadionu dočekati bečku Austriju. Prvi meč u Beču, završen je pobjedom Austrije sa 1:0, a Borac se pokazao u zaista dobrom svjetlu, stoga ne čudi velika euforija i veliko interesovanje koje vlada za ovaj revanš susret.

Ulaznice za stadion u Platonovoj ulici rasprodate su tokom jučerašnjeg dana, Banja Luka ovakvu euforiju ne pamti, a o tome je, na konferenciji za novinare u najavi utakmice, govorio i trener Borca Vinko Marinović, prenosi Mondo.

“Odmah po povratku iz Beča smo osjetili zaista sjajnu atmsoferu u gradu i vidjeli smo da čitav grad diše za Borac, što je jako dobro. Bilo je stvarno uživanje raditi kroz ovu sedmicu. Mi smo radili dosta dobro u ovih nekoliko dana, radili smo na nekim stvarima koje treba da popravimo za ovu utakmicu koja nam slijedi. Mislim da su momci na to veoma dobro odgovorili i da ćemo uspjeti sve to da odradimo na terenu“, istakao je strateg crveno-plavih, osvrnuvši se na poraz u austrijskoj prijestonici.

“Mislim da smo odigrali dosta dobro, možda je rezultat mogao da bude drugačiji, imali smo svoje prilike i šanse koje nismo iskoristili, a kad igrate u Evropi, morate znati da su to situacije koje moraju da se iskorištavaju, možda nam je malo falilo koncentracije. Znali smo u pripremi utakmice da je Austrija čvrsta, organizovana ekipa, koja igra sa dosta intenziteta i presinga.

Mislim da smo tokom utakmice to dosta dobro odradili, ali isto tako moramo da znamo da Austrija ima kvalitet i da je pokazala da svaki trenutak opuštanja, odnosno gubitka koncentracije, može da kazni, što se desilo i nama. Ipak, bez obzira na sve to, ekipa je dosta dobro radila. Iako smo dobili taj gol u posljednjim sekundama, nije se to toliko osjetilo na ekipi. Vjerujemo da možemo pružiti dobru igru, da uz podršku naših navijača, koji će nam sigurno biti vjetar u leđa, možemo doći do onog rezultata koji nas vodi u sljedeći krug. Vjerujem da će igrači dati sve od sebe i da ćemo svi zajedno doći do tog cilja.”

Tri dana nakon meča sa Borcem, Austrija je pred domaćom publikom, u prvom kolu austrijskog prvenstva, doživjela debakl u duelu sa Sturmom. Bilo je 0:3, a “ljubičasti” su dva od tri gola primili nakon prekida, ili, da budemo precizniji, lošeg postavljanja nakon kornera.

“Očekujemo da prođemo dalje, tu nema diskusije”, stav je krilnog napadača Borca Nemanje Mihajlovića.

“Nadovezao bih se na ono što je trener rekao – ta euforija koja vlada od trenutka kad smo se vratili iz Beča, sad koristim javno priliku da se zahvalim navijačima što su bili u Beču, od prvog trenutka su nas bodrili. Ovdje će biti mnogo više ljudi, pun stadion, što nama svakako prija. Upoznati smo sa ekipom Austrije, kvalitetni su, ali svjesni smo naših kvaliteta i želimo da prođemo.

Na kraju krajeva, rezultat može da bude i ovakav i onakav, ali odnos koji smo imali u prvoj utakmici daje nam pozitivan stimulans da pred našim navijačima dođemo do cilja, a svi do jednog vjerujemo u to. Respekt Austriji, igramo kući, pred našim navijačima i stvarno se nadam da ćemo proći dalje. Ova ekipa, stručni štab i svi ljudi u klubu to zaslužuju. Jedva čekamo da počne utakmice, sutra u pola 9 kreće borba, da se zajedno radujemo na kraju i čekamo sljedećeg protivnika“, rekao je Mihajlović.