SuperSport HNL

Rijeka gradi stadion od 100 miliona eura

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.12.2023 18:29
Rijeka gradi stadion od 100 miliona eura Facebook/NK Rijeka

Nogometni klub Rijeka uskoro kreće s izgradnjom novog stadiona. Predsjednik kluba Damir Mišković i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović bili su neki od istaknutih ljudi na press-konferenciji na kojoj je prezentiran projektni koncept Multifunkcionalnog kompleksa stadiona Kantrida.

Stadion na Rujevici, oduvijek zvan tek privremenim domom nogometaša Rijeke, uskoro će postati njihov bivši dom. Mišković je obećavao uređenje Kantride, tražio ulagače, a sad kreće projekt kojem se jednako vesele i klub i njegovi navijači.

Konzorcij u kojem su Black kite E&C Investment Fund, Luxembourg, Fiume Kantrida Develpoment d.o.o., Rujevica, Teanna ltd, London, ZDL arhitekti, Aestus development d.o.o. i Kamgrad d.o.o. službeno je Gradu Rijeci iskazao interes za finansiranje i realizaciju projekta: "Multifunkcionalni kompleks Stadion Kantrida."

Novi stadion bi imao kapacitet od 12.000 mjesta i više, u sklopu istog bi bio hotel i još tri nebodera. Vrijednost ulaganja je 1000 miliona eura.

"Moram priznati da je ovo za mene emotivan trenutak, jer s današnjim danom i ovim predstavljanjem započinje naše približavanje konačnom cilju – Kantridi! Za Kantridu, mjesto povijesti i budućnosti našeg voljenog kluba, kluba svih nas, Riječanki i Riječana, tražili smo modele suživota sporta i biznisa, održivosti i izvedivosti", kaže Damir Mišković.