SuperSport HNL

Otkaz Sergeju Jakiroviću bi skupo koštao Dinamo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.02.2024 13:50
Sergej Jakirović GNK Dinamo
Sergej Jakirović

Većina navijača Dinama, prema anketama na društvenim mrežama i portalima, smatra da trener Sergej Jakirović treba dobiti otkaz.

Jakirović je u avgustu prošle godine stigao u Dinamo iz Rijeke, a navijači su se nadali da će momčad igrati bolje nego kod njegovog prethodnika Igora Bišćana.

Međutim, Dinamo igra očajno. U prvenstvu je iza Rijeke i Hajduka, a Jakirović je ispao u Konferencijsku ligu i tamo jedva prošao skupinu. U 2024. godini Dinamo je doživio debakl protiv Lokomotive (0:3), pobijedio Goricu (2:0) i onda remizirao 2:2 opet s Lokomotivom. Navijači su nakon zadnje utakmice izviždali bivšeg trenera Zrinjskog.

U Dinamu još  nisu donijeli odluku o smjeni Jakirovića, ali sve se više raspituju na tržištu o trenerima koji bi ga mogli naslijediti. Sergeja Jakirović je nakon poraza na Kosovu od Ballkanija razmišljao o ostavci, ali tada su ga igrači i čelnici kluba uvjerili da ostane.

Sada on ne želi ponuditi ostavku, što znači da mu Dinamo mora isplatiti otpremninu. Iz izvora bliskih klubu doznaje se da Jakirović, za razliku od Ante Čačića i Igora Bišćana, nema klauzulu o isplati dvanaest mjesečnih plaća u slučaju otkaza, već "samo" šest. To znači da bi Dinamo Jakiroviću isplatio oko 300.000 eura.

Dinamo bi morao isplatiti otpremninu i ostatku Jakirovićevog stručnog štaba pa bi ukupno to koštalo oko pola miliona eura.

I dalje je to manje nego što je Dinamo isplaćivao njegovim prethodnicima. Nenad Bjelica, Čačić i Bišćanov štab dobili su milionske otpremnine.

Podsjetimo, Dinamo je ranije isplatio Rijeci 240.000 eura samo za dovođenje Jakirovića.