SuperSport HNL

Stiže iz Serije A: Marko Rog se vratio u Dinamo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.02.2024 20:34
Marko Rog na predstavljanju GNK Dinamo
Marko Rog na predstavljanju

Marko Rog, veznjak Cagliarija, zvanično je stigao na posudbu u zagrebački Dinamo. 

U klupskom saopštenju Modrih, između ostalog, stoji:

"Pamtimo ga po silnoj energiji i entuzijazmu kakve je prenosio i na suigrače, pamtimo ga i kao jednog od navigatora Dinamova leta prema Ligi prvaka, a iako po vokaciji nije klasični ofenzivac, pamtimo ga i po filigranskim slobodnim udarcima i teledirigiranim navođenjima lopte u rašlje, pod gredu, u malu mrežu...

Nekadašnji maksimirski vezist i jedan od miljenika zagrebačkih navijača, Marko Rog, ovoga se ponedjeljka nakon sedam i pol godina izbivanja vratio u najdraži klub. Rog je došao iz talijanskog Cagliarija na posudbu do kraja kalendarske godine.

Karijeru su mu prikočile ozljede, a vjerujemo da će se u Dinamu što prije oporaviti i vratiti još bolji, čvršći i jači. Dragi Marko, dobro nam došao natrag u svoj plavi dom".

Roga je klub sa Maksimira 2015. godine kupio od Splita za pet miliona eura, čime je postao najskuplji igrač u historiji HNL. Kasnije je otišao u Napoli, pa u Cagliari. No, povrede su postale njegov problem, stoga je posljednji susret odigrao 30. maja prošle godine, a njegov povratak na teren se očekuje krajem narednog mjeseca.