SuperSport HNL

Karoglan: Pred sebe i igrače sam stavio plan koji je samo za hrabre

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 13:48
Mislav Karoglan HNK Hajduk
Mislav Karoglan

Reprezentativna pauza je završila i Hajduk sada čekaju višestruki uzastopni derbiji, u kojima će Bijeli pokušati ostati u utrci za titulu.

Najprije su na rasporedu dva s Dinamom. Oba će se igrati na Poljudu, prvi u subotu, 30. marta (19:30 sati, Arena Sport 3), u SuperSport HNL-u, a nakon toga i 3. aprila u polufinalu Kupa.

Četiri dana kasnije, 7. aprila, Hajduk će u prvenstvu gostovati kod prvoplasirane Rijeke, a zatim dočekuje i Osijek na Poljudu. Uoči prve utakmice protiv Dinama, koji će dočekati rasprodani Poljud, press-konferenciju na Poljudu održao je trener domaćina Mislav Karoglan:

"Dinamo bi obično u ovo vrijeme sezone bježao sedam-osam bodova i dolazio rasterećen. Veliki pritisak je na njima i samo jedna momčad će moći pobijediti. Atmosfera u svlačionici je super, reprezentativci su se vratili zdravi, to je najbitnije. Uremović možda neće moći igrati sutra. Vidjet ćemo. Nemamo informacije o Baturini i hoće li igrati. To morate pitati kolege", kazao je Karoglan te nastavio:

"Ništa nećemo danas o sastavu. Ne mogu vam reći hoće li braniti Lučić ili Kalinić. Vidjet ćete. Jako su bitne utakmice, ali srijeda je još daleko, postoji samo velika subota u svakom smislu. Postoji samo Dinamo i derbi, idemo uz pamet i srce uzeti tri boda. Trebaju nam tri boda, ali nije to tako jednostavno, ne može se igrati s 11 napadača. Igra se 90 minuta, treba biti pametan. Prvenstvo neće biti definirano nakon derbija, budite sigurni da će se bodovi gubiti, ali za nas su tri boda imperativ."

Zatim se osvrnuo na poraz protiv Lokomotive i promašeni penal Marka Livaje:

"Analizirao sam utakmicu s Lokomotivom i ugasio je. Nisam razmišljao o otkazu. Vodio sam ovaj klub u 31 utakmici i izgubio dvije, ali uvijek kažem dvije previše. Ostat će na te dvije. Stavio sam plan pred sebe i igrače koji je samo za hrabre... Naravno da možemo pobijediti Dinamo u obje utakmice, a onda i Rijeku. Ovo je situacija koju smo svi čekali toliko godina i podrška navijača mora biti bezuvjetna. Znam da će biti na razini."