SuperSport HNL

Sergej Jakirović novi trener Dinama!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2023 15:55
Sergej Jakirović novi trener Dinama! HNK Rijeka

Nakon što je Igor Bišćan danas dobio otkaz na klupi zagrebačkog Dinama, Sergej Jakirović je postao novi šef stručnog štaba hrvatskog velikana, potvrdio je klub sa Maksimira. 

Jakirović će u toku dana preuzeti kormilo prve ekipe sa Maksimira, a na klupi svoje nove ekipe će debitovati 25. augusta protiv Sparte iz Praga u prvoj utakmici play offa Evropske lige. 

S Jakirovićem će doći i novi stručni štab koji je i do sada sarađivao sa njim na klupi Rijeke, a saopštenje povodom imenovanja sada već bivšeg trenera kluba sa Rujevice za novog šefa stručnog štaba Modrih prenosimo u potpunosti. 

- Gospodin Sergej Jakirović novi je glavni trener Dinama. Dosadašnji strateg Rijeke od ovog će ponedjeljka preuzeti kormilo prve maksimirske ekipe, a na klupi svog novog kluba debitovat će u četvrtak 25. augusta protiv Sparte iz Praga u prvoj utakmici play-offa Europa lige. S novim trenerom dolazi i novi stručni štab koji je i do sada sarađivao s gospodinom Jakirovićem u Rijeci.

Trenersku je karijeru počeo u Sesvetama, nastavio u Gorici s kojom je u sezoni 2018/’19. zauzeo peto mjesto u Prvoj HNL. Nakon kratke epizode u Mariboru načinio je podvig s mostarskim Zrinjskim kojeg je u sezoni 2021/’22. doveo do naslova prvaka Bosne i Hercegovine sa čak 27 bodova više u odnosu na drugoplasiranu Tuzla City. Od novembra prošle godine Jakirović je bio na klupi Rijeke.

Novom treneru želimo puno sreće i uspjeha na klupi prve ekipe plavih, navodi se u saopštenju Modrih.