SuperSport HNL

Robert Prosinečki više nije trener Rudeša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2023 15:40
Robert Prosinečki više nije trener Rudeša NK Rudeš

Hrvatski prvoligaš Rudeš i Robert Prosinečki (54) odlučili su sporazumno prekinuti saradnju, saopštio je danas zagrebački klub. Zajedno s Prosinečkim, iz kluba je otišao i njegov prvi pomoćnik Gordan Ciprić.

Prosinečki je Rudeš preuzeo 1. jula 2023., a u sedam utakmica ostvario je učinak od jednog remija i šest poraza.

Prosinečki je u karijeri još vodio Crvenu zvezdu, Kayserispor, Denizlispor i Olimpiju, a bio je selektor reprezentacija Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine. Od 2006. do 2010. je radio kao pomoćnik Slavenu Biliću na klupi Hrvatske.

"Nemam što puno reći. Bili smo na sastanku Joe (Šimunić), Stipe (Čondrić) i ja. Sjeli smo, porazgovarali, vidjeli da je najbolje da se raziđemo i da svatko, bez imalo ljutnje, krene na svoju stranu", kratko je rekao bivši selektor Zmajeva.

"Osobno mi je izuzetno žao jer Robert Prosinečki je velik gospodin i jednako tako odličan trener. Nažalost, tako je to u nogometu. I dogovorili smo se da je najbolje da prekinemo suradnju. Baš mi je teško. Ali rezultati diktiraju neke stvari. Svi smo bili svjesni, pa i trener Prosinečki, da ulazimo iz druge u prvu ligu, znali smo da će biti teško, ali vjerovali smo da ćemo uspjeti doći do pozitivnog rezultata. Nažalost, nakon sedam kola imamo samo jedan bod, a naši se planovi nisu ispunili. Imamo još puno kola do kraja, dosta je bodova u igri i nadamo se da ćemo se dići što prije. Naravno, ovim putem još bih jednom zahvalio gospodinu Prosinečkom što je uopće pristao biti dio naše priče u Rudešu", naglasio je direktor kluba Josip Šimunić.

Klub u ovom trenutku nema trenera, a kada ga izabere, obavijestit će o tome javnost.