Ostale lige

Faruk Hadžibegić objavio spisak za Portugal i Luksemburg

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2023 14:22
Faruk Hadžibegić objavio spisak za Portugal i Luksemburg sport1.ba

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Faruk Hadžibegić, objavio je spisak reprezentativaca na koje računa za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024, a protivnici su Portugal i Luksemburg.

Na spisku se nalaze 33 igrača, a ima i nekoliko iznenađenja.

Glavni spisak sačinjen je od 23 igrača, a dodatni od još 10 njih na koje će Hadžibegić računati u slučaju da se neko od fudbalera sa glavnog spiska povrijedi.

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević, Siniša Saničanin, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf  Gazibegović

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Dal Varešanović, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Kenan Kodro, Nemanja Bilbija, Luka Menalo

Na dodatnom spisku se nalaze: Sanjin Prcić (Strassbourg), Haris Duljević (Hansa Rostock), Jasmin Mešanović (Kišvarda), Said Hamulić (Toulouse), Vladan Danilović (Nacional), Osman Hadžikić (Velež), Josip Ćorluka (Zrinjski), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Elvir Duraković (Igman) i Armin Hodžić (Željezničar).

- Rekao sam prošli put da hoću da proširim spisak, jer nije bilo prijateljskoj utakmica i da bi se svi uzobiljili. Lakše je raditi kada je veći roster. Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, a poslali smo i još deset poziva igračima koji će uskočiti u slučaju povreda, obrazložio je Hadžibegić.

Zmajevi će 17. juna gostovati selekciji Portugala, dok će tri dana kasnije dočekati reprezentaciju Luksemburga.