UEFA Liga nacija

Zmajice izvukle u baražu najtežeg protivnika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.12.2023 15:25
Zmajice izvukle u baražu najtežeg protivnika NSBiH

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će protiv Švedske u baražu za ulazak u A diviziju UEFA Lige nacija za žene. To je rezultat žrijeba koji je danas obavljen u švicarskom Nyonu.

Susreti baraža na programu su izmedu 21. i 28. februara naredne godine. Naš nacionalni tim će biti domaćin u prvom meču.

Jasno je da je reprezentacija Švedske najteži moguci protivnik kojeg je bosanskohercegovacka reprezentacija mogla izvući, a žrijeb je prokomentarisala i selektorica Samira Hurem.

"Činjenica da igramo sa jednom od najboljih reprezentacija u Evropi i svijetu govori o težini, ali ujedno i o značaju same utakmice za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini. Naš tim je igrao odlično u Ligi nacija i te dobre igre su nas dovele u ovu situaciju. Sam ostanak u ligi B je značajan rezultat za nas, ali baraž je još značajniji i predstavlja korak naprijed u promociji ženskog fudbala u našoj zemlji", kaže Hurem i dodaje:

"Ako želimo igrati na Evropskom prvenstvu moramo znati gdje smo trenutno i na čemu treba da radimo, a to će nam dvije utakmice sa Švedskom pokazati. Raduje me što prvu utakmicu igramo kući jer nam je potrebna podrška naših navijača, a to će ohrabriti naše igračice da odigraju što bolje i podignu samopouzdanje za revanš.“