UEFA Liga prvaka

Guardiola se požalio na probleme uoči utakmice sa Crvenom zvezdom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.09.2023 09:59
Guardiola se požalio na probleme uoči utakmice sa Crvenom zvezdom FC Manchester city

Manchester City počeo je sezonu je s pet pobjeda u prvih pet kola Premier lige. Uz to, sastav Pepa Guardiole osvojio je evropski Superkup protiv Seville, a u Community Shieldu poražen je od Arsenala.

Aktuelni engleski i evropski prvak sutra otvara Ligu prvaka, a na Etihad mu stiže Crvena zvezda. City je velik favorit u toj utakmici, no Guardiola se uoči utakmice požalio kako ima puno problema s povredama igrača.

"Kada imate puno povreda, to vam nije problem danas ili dan kasnije, to je problem za sljedećih tri do pet utakmica. U Carabao Cupu idemo u Newcastle. Žao mi je, ali ima utakmica koje ću morati igrati s igračima iz druge ekipe. De Bruynea i dalje nema, Stonesa također, za Kovačića i Grealisha ne znam... Kada imate cijelu ekipu, onda idete u Newcastle s dobrom ekipom", rekao je Španac pa nastavio:

"Sada se samo odmaramo, oporavljamo i pokušavamo doći na utakmicu u što boljem stanju. Ja sam bio na odmoru, ali ovi momci su igrali 90 minuta s reprezentacijama, putujući iz Bolivije, Brazila... To je jako iscrpljujuće. Pogledajte samo koliko ekipa imaju povrede. Alvarez iz West Hama je nakon 15-20 minuta drugog poluvremena morao van. Ne odnosimo se prema igračima na dobar način. Odgovorni smo za to kako se ponašamo prema njima."

Utakmica Manchester City - Crvena zvezda igra se u utorak (20.45), uz direktan TV prenos na kanalu Arena 1 Premium.