UEFA Liga prvaka

Ante Rebić nije u planovima trenera Besiktasa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2024 10:09
Ante Rebić Besiktas
Ante Rebić

Ante Rebić (30) mogao bi nakon malo više od pola sezone napustiti Besiktas. Turski Fanatik piše o odluci trenera Fernanda Santosa, koji je vodstvu kluba navodno poručio da hrvatski napadač može napustiti klub, piše Index.

Rebić u posljednjem susretu 26. kola turske lige, u kojem je Besiktas pobijedio Konyaspor 2:0, nije bio ni u kadru, dok je u prethodna dva prvenstvena susreta dobio dvije odnosno osam minuta.

Prema informacijama Fanatika, Santos je odluku donio zbog toga što se Rebić ne uklapa u njegov sistem, a nije zadovoljan ni onim što je pružio kad je bio na terenu. Rebić je ove sezone upisao 23 nastupa, ali svega 691 minutu igre. Postigao je jedan i asistirao za pet golova. 

Rebićev ugovor vrijedi do ljeta 2025. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4.2 miliona eura. Ranije u karijeri nastupao je za RNK Split, Fiorentinu, RB Leipzig, Veronu, Eintracht Frankfurt i Milan. Za hrvatsku reprezentaciju ima 42 nastupa i tri gola, ali nije nastupio od Europskog prvenstva 2021., kada je kritikovao selektora Zlatka Dalića, koji ga od tada nije pozvao.