UEFA Liga prvaka

Arteta nakon poraza od Porta: Teško je igrati na ovom stadionu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.02.2024 12:14
Mikel Arteta Twitter/FC Arsenal
Mikel Arteta

Sinoć je odigrana prva utakmica osmine finala Lige prvaka, gdje je Porto na svom terenu dočekao ekipu Arsenala. Domaćima je pobjedu donio dvadesetšestogodišnji Galeno postigavši pogodak u 94. minuti utakmice.

Svoj komentar na utakmicu dao je trener Mikel Arteta.

"Teško je igrati na ovom stadionu. Porto je veoma organizovan tim i imali smo neke probleme, posebno u prvom poluvremenu gdje smo trebali dosta bolje napadati. Kada smo imali totalnu kontrolu, dominaciju nad utakmicom i kada smo više izgledali kao prijetnja, kada smo igrali više na posljednjoj trećini terena, imali smo 10 do 12 kornera, ali nismo napravili ništa iz toga. Onda, način na koji smo izgubili loptu, posebno na dubokim dijelovima terena u Ligi prvaka, platit ćete cijenu, a sada je samo poluvrijeme. Jasno je šta moramo uraditi", rekao je Arteta te dodao:

"Sada je jasnije nego ranije. Želite biti u četvrtfinalu, savladajte protivnika, te ćemo se pripremiti za to pred našim navijačima. Moramo kreirati posebnu atmosferu na Emiratesu i krenuti po prolaz. Trebamo dobiti određeni momentum u utakmici i ne gubiti glavu. Ovo je bio faul za faulom i tako u krug. Sudija je pomogao u tome, ali sam uvjeren da će svi biti kako treba".