UEFA Liga prvaka

Pavlović ga izgurao iz postave: Bayern prodaje igrača koji je simbol kluba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 12:43
Joshua Kimmich FC Bayern Munchen
Joshua Kimmich

Joshua Kimmich (29), ključni čovjek prilikom osvajanja osam njemačkih te po jednog evropskog i svjetskog naslova Bayerna zadnjih devet godina, na odlasku je iz kluba čiji je simbol.

Kimmich je u Bayern došao iz Stuttgarta 2015. za 8,5 miliona eura. Od tada je za Bayern kao desni bočni i defenzivni vezni odigrao 378 utakmica, postigao 41 i namjestio 102 gola. Veliku vijest o tome da odlazi iz Bayerna objavio je Florian Plettenberg, novinar Skyja i insajder njemačkog velikana.

"I Bayern i Kimmich slušaju ponude zainteresovanih. Bayern će prodati igrača ako dođe jako velika ponuda, dok je Kimmich također spreman na odlazak. Tri su razloga koji Kimmicha tjeraju na odlazak. Prije svega proboj Aleksandra Pavlovića (19) jer Bayern na njemu temelji ekipu budućnosti i to tako da on zauzme Kimmichovo mjesto na sredini.

Zatim visoka plaća jer Kimmich zarađuje do 20 miliona eura godišnje. Konačno, odlučnost Bayerna da na ljeto kupi novog igrača na poziciji šestice. Kimmichu ugovor završava na ljeto 2025., tako da je predstojeće ljeto zadnje u kojem ga se može prodati za pravu cijenu. Samo pet klubova može je platiti i samo njihove ponude će Kimmich razmotriti. To su Real, Barcelona, Liverpool, Arsenal i Manchester City. Neki od njih već su se javili Kimmichu", piše Plettenburg i dodaje:

"Kimmicha na odlazak nagoni i to što mu preostaje mjesto na desnom boku, što je pozicija koju on prihvaća, ali je ne voli. Osim toga, Bayern ima dosta alternativa na toj poziciji: Mazraouija, Boeyja i Stanišića."