UEFA Liga prvaka

Sjajan meč na Emiratesu: Bez pobjednika u duelu Arsenala i Bayerna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 22:56
Arsenal Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Arsenal

Nogometaši Bayerna remizirali su sa Arsenalom u prvom meču četvrtine finala Lige prvaka.

Arsenal je krenuo žestoko u utakmicu i već u 12. minuti stigao do vodstva.

Gol je zabio Bukayo Saka. Ben White mu je odigrao s desne strane loptu, a Saka je pucao iskosa lijevom nogom u dalji kut Neuerovog gola. White je u 16. minuti propustio stopostotnu priliku, uputio je snažan šut, ali ravno u golmana Bayerna.

Kazna je uslijedila samo dvije minute kasnije, kad je izjednačio Serge Gnabry. Odlična brza akcija Bayerna završila je proigravanjem Goretzke u prostor za Gnabryja, koji s 15-ak metara pogađa za poravnanje rezultata. 

Bayern je u 32. minuti golom Kanea iz penala stigao do preokreta. Leroy Sane je nanizao nekoliko igrača Bayerna, a rušio ga je William Saliba. Bio je to čist penal, nije sudac Glenn Nyberg ni gledao VAR. Harry Kane lagano je pogodio desnu stranu gola za 1:2. 

Arsenal je do izjednačenja došao u 76. minuti. Gabriel Jesus ušao je u šesnaesterac Bayerna, zadržao je kontrolu lopte i vidio da Trossard dolazi na povratnu. Odigrao mu je, a Belgijanac pogodio dalji kut za 2:2.

I Bayern je imao svoje prilike u finišu utakmice. Pokušaj Guerreira iz slobodnog udarca u 87. minuti je blokirala protivnička odbrana.

Do kraja utakmice u Londonu ostalo je 2:2 pa je u revanš meču sve otvoreno.

Naredne srijede revanš meč se igra u Minhenu i sigurno će biti dosta uzbuđenja, ako je suditi po večerašnjem i u Minhenu nas očekuje spektakl i velika borba za polufinale Lige prvaka.