UEFA Liga prvaka

Liga prvaka: Težak zadatak, ali ne i nemoguća misija za PSG i Borussiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 08:37
Detalj iz prvog duela PSG-a i Barcelone Profimedia
Detalj iz prvog duela PSG-a i Barcelone

Prva dva revanš meča četvrtfinala Lige prvaka igraju se večeras. Borussia Dortmund i PSG pokušat će nadoknaditi zaostatak od jednog gola iz prvih utakmica. Težak zadatak, ali ne i nemoguća misija.

U prvom dueli između PSG-a i Barcelone gledali smo pravi spektakl, a istom se nadamo i večeras. S Parka prinčeva fudbaleri Barce su donijeli kapital od 2:3. I bila je to zaslužena pobjeda, Katalonci su za jedan gol bili bolja ekipa od Parižana, koji su pomalo i razočarali pred svojim navijačima. Posebno se to odnosi na Kyliana Mbappea, koji je bio gotovo pa nevidljiv, barem za svoje standarde. U vjerovatno oproštajnoj sezoni od PSG-a, očekuje se njegovo iskupljenje na Montjuicu, no nešto će se pitati i domaći sastav.

Atletico i Borussia u prvom su četvrtfinalnom meču također pružili odličan nogomet. U prvom poluvremenu Atletico je potpuno dominirao, vodio 2:0, a Borussia se mučila da ozbiljnije stigne u suparničku trećinu.

No, u nastavku susreta, osim pogotka koji im je dao znatno bolje izglede za uzvrat, popularni Milioneriiz Dortmunda bili su čak blizu i poravnanju. Ipak, Colchonerosi su upisali 2:1 pobjedu koji će braniti pred 80.000 fanatičnih navijača u Dortmundu.

Obje večerašnje utakmice možete pratiti u ekskluzivnim prenosima na kanalima TV Arena Sport. Uvodni studio pratite od 20 sati (Arena Sport 1).

Četvrtfinale Lige prvaka, revanš mečevi:

Utorak:

21:00 Barcelona - PSG (Arena 1 Premium)

21:00 Borussia - Atletico (Arena Sport 1)

Srijeda:

21:00 Manchester City - Real Madrid (Arena 1 Premium)

21:00 Bayern - Arsenal (Arena Sport 1)